top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣκηνοΠαίκτες

Συνάντηση της παιδικής ομάδας στην εκπνοή του 2018 - 29/12/2018


Ο Μπάντι και η Μπόντι!

Στην εκπνοή του 2018 συναντήθηκε η παιδική θεατρική ομάδα στον Αλότοπο, προκειμένου να απολαύσει τα τελευταία θεατροπαιχνίδια για τη χρονιά που φεύγει! Η δίωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 μοιράστηκε σε παιχνίδια που προωθούν την ομαδικότητα και ενισχύουν την εξωστρέφεια!


Πιο συγκεκριμένα, για το πρώτο μας θεατροπαιχνίδι χωρίσαμε το χώρο του Αλότοπου σε 4 πεδία. Ξεκινώντας από το πρώτο πεδίο, η κεφάτη ομάδα των παιδιών που συμμετείχαν οδηγήθηκε σε μια σειρά από μιμητικές κινήσεις βασισμένες σε μια ιστορία. Για παράδειγμα, φανταζόμαστε ότι:

* Στο πρώτο πεδίο έκανε αφόρητη ζέστη ...

* Στο δεύτερο έκανε πολικό κρύο ...

* Στο τρίτο γλιστρούσε πολύ ...

* ... και στο τέταρτο μπορούσαμε να χορέψουμε τρελά, μάλλον γιατί περάσαμε με επιτυχία τις προηγούμενες κακουχίες!

Λίγο πιο μετά:

* Στο πρώτο πεδίο πεινάω πολύ ....

* Στο δεύτερο ψάχνω να βρω φαγητό ...

* Στο τρίτο αποφασίζω να μαγειρέψω ...

* ... και στο τέταρτο απολαμβάνω με όρεξη ό,τι μαγείρεψα!


Έπειτα από μια ποικιλία ιστοριών που ενέπλεξαν τους συμμετέχοντες σε διασκεδαστικές κινητικές και εκφραστικές ασκήσεις, τα παιδιά συσκέφθηκαν και συναποφάσισαν τη δημιουργία των δικών τους ιστοριών, εκμεταλλευόμενοι τα πεδία όπως επιθυμούσαν! Στο σημείο αυτό προέκυψαν υπέροχες ιστορίες, μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και αστείρευτης φαντασίας!


Στο δεύτερο θεατροπαιχνίδι μας αναζητήσαμε και ανακαλύψαμε τις δυνατότητες της φωνής μας! Φωνάξαμε ένα όνομα με διάφορους τρόπους εκφράζοντας διαφορετικά συναισθήματα, είπαμε «Καλησπέρα! Πώς από τα μέρη μας;» με χαρά, ανυπομονησία, απογοήτευση, ειρωνεία, κ.α., φωνάξαμε «Μη μου πεις πως έφυγε!» με ενθουσιασμό, αγανάκτηση, στενοχώρια, κ.α. και γενικά παίξαμε με τον τόνο της φωνής μας και τις εκφράσεις του προσώπου μας, αλλά και του σώματός μας που βοηθά στη δημιουργία εικόνων!


Στο επόμενο θεατροπαιχνίδι μας, παίξαμε με μια Χριστουγεννιάτική ιστορία που οδήγησε τα παιδιά σε υπέροχους αυτοσχεδιασμούς! Ένα στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στη βάση του, ένα κοριτσάκι κάθεται μόνο, λυπημένο! Τα παιδιά έπλασαν ομαδικά την ιστορία του κοριτσιού και δοκίμασαν διαφορετικούς τρόπους συμπεριφοράς απέναντι στο κοριτσάκι, υποδυόμενοι κάθε φορά διαφορετικούς χαρακτήρες που πλησιάζουν το σκηνικό που στήσαμε!


Στο πιο διασκεδαστικό θεατροπαιχνίδι μας, χρησιμοποιήσαμε με τη σειρά μια καρέκλα με κάθε άλλο τρόπο εκτός από αυτόν για τον οποίο προορίζεται μια καρέκλα, να καθόμαστε δηλαδή! Η καρέκλα έγινε μωρό, τσάντα, δίσκος σερβιρίσματος, τιμόνι, καρότσι, θάλασσα, κουτί, Χριστουγεννιάτικο δέντρο και πολλά άλλα! Κάθε φορά, το κάθε παιδί χρησιμοποιούσε την καρέκλα με κάποιον τρόπο κι οι υπόλοιποι έπρεπε να βρούμε ως τι τη χρησιμοποιεί!


Ο Μπάντι!

Τέλος, ζωγραφίσαμε ομαδικά δύο πλάσματα, τον Μπάντι και την κολλητή του, τη Μπόντι, σκεφτήκαμε πού ζουν, τι τρώνε, πώς διασκεδάζουν και πώς είναι οι οικογένειές τους κι έπειτα στήσαμε το σκηνικό στο οποίο ζουν χρησιμοποιώντας καρέκλες! Φτιάξαμε σπηλιές, ένα σπίτι, κρεβάτι και πόρτες, κι έπειτα γίναμε όλοι πλάσματα που παίζουν με το Μπάντι και τη Μπόντι και κινηθήκαμε στο πρωτότυπο σκηνικό μας αυτοσχεδιαστικά!



Η Μπόντι!

Μέχρι την επόμενη συνάντηση, οι πιο μικροί ΣκηνοΠαίκτες της παρέας ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά, γεμάτη υγεία, ευτυχία και πολλή, πολλή δημιουργικότητα!


16 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page