top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣκηνοΠαίκτες

Οι ΣκηνοΠαίκτες στο ΘΕΣ-ΠΡΕΣ



Οι ΣκηνοΠαίκτες έχουμε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουμε στο “ΘΕΣ-ΠΡΕΣ: Ταξίδι στο Όνειρο” (Θεσ-Πρεσ), ένα ταξίδι σύμπραξης διαφορετικών θεατρικών ομάδων από τη χώρα μας στον κόσμο του Σαίξπηρ!


ΘΕΣ-ΠΡΕΣ σημαίνει Θεσσαλονίκη-Πρέσπα, γιατί συνδέονται δυο τόποι και οι ενδιάμεσες περιοχές μέσω μιας ομάδας νέων. 12 νέοι, 6 από την Πρέσπα, 3 από την Πτολεμαΐδα και 3 από την Θεσσαλονίκη, συναντιούνται για ένα ταξίδι στον κόσμο του Σαίξπηρ για να γνωρίσουν τον ποιητή της αναγέννησης, να συν-δημιουργήσουν με τη δική τους βιωματική συμμετοχή και να ανεβάσουν τελικά την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας».


Μαζί τους ταξιδεύουμε θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, που ασχολούμαστε με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Στόχος του ΘΕΣ-ΠΡΕΣ είναι να δικτυωθούμε, να γνωριστούμε και μέσα από το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ να δημιουργήσουμε το δικό μας όνειρο!


Το Tαξίδι στο Όνειρο έχει ξεκινήσει από το Φεβρουάριο 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο 2022 στις Πρέσπες!


Το Θεσ-Πρεσ είναι μία δράση δικτύωσης του προγράμματος Poliprespa, το οποίο διαχειρίζεται η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ( Stavros Niarchos Foundation ) και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων. Συντονιστές του ΘΕΣ-ΠΡΕΣ είναι η Martha Mavridou, εμψυχώτρια, PhD και ο Tasos Ratzos, σκηνοθέτης-δάσκαλος θεάτρου, Εταιρεία θεάτρου «μικρός βορράς».


10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page