top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΣκηνοΠαίκτες

Ας γνωριστούμε καλύτερα! Ευάγγελος Νικ. Κούργιας - Σκηνοθέτης / Εμψυχωτής



Ευάγγελος Νικ. Κούργιας


Ο Ευάγγελος Νικ. Κούργιας γεννήθηκε στη Λάρισα στις 04/02/1981, έλκοντας την καταγωγή του από τον Αλμυρό Μαγνησίας, όπου ζει μόνιμα και υπηρετεί ως Δημοτικός Αστυνομικός στην αντίστοιχη υπηρεσία του οικείου Δήμου τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.


Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με επιβλέπουσα την Καθηγήτρια Σοφία Ντενίση και θέμα διατριβής «Διασκευάζοντας το ελληνικό μυθιστόρημα για τη θεατρική σκηνή: Από την ίδρυση του νεώτερου Ελληνικού κράτους μέχρι και τα μέσα του 20ου αιώνα». Παράλληλα, είναι σπουδαστής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση Ενηλίκων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.


Επιπλέον, είναι απόφοιτος του Τμήματος Κλασσικής Φιλολογίας (2004 - Λίαν Καλώς) και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2015 - Άριστα/Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για τρία συναπτά έτη) της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως, επίσης, και του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2022 - Άριστα).


Το 2008 ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για το Ειδικό Ένστολο Προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Άριστα), το 2016 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Λίαν Καλώς), ενώ το 2020 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Οικονομική στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Άριστα/Υποτροφία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).


Κατά καιρούς λαμβάνει μέρος ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια, εστιάζοντας σε ερευνητικά ζητήματα, που άπτονται της τέχνης και της επιστήμης του θεάτρου.


Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Κώδικα Braille (Σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών).


Το 2013 φοίτησε στην πρότυπη Δραματική Σχολή Το Θέατρο των Αλλαγών στην Αθήνα, με καθηγητές τους Δημήτρη Μαυρίκιο, Φιλαρέτη Κομνηνού, Νίκο Κουρή, Ευδόκιμο Τσολακίδη κ.α., ενώ έχει παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων, με αντικείμενο την υποκριτική και σκηνοθετική τέχνη, με εισηγητές τους Μάνια Παπαδημητρίου, Άντζελα Μπρούσκου, Κωνσταντίνο Γιάνναρη κ.α.


Από το 2019 είναι σκηνοθέτης/εμψυχωτής της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων Αλμυρού ΣκηνοΠαίκτες, τα μέλη της οποίας σκηνοθέτησε το 2022 στην παράσταση Από εσάς…πέρασε ο πελαργός;, διασκευή του έργου των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός.

160 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page